Yazarlık Atölyesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı 'Engelli-Engelsiz Yazarlık Atölyesi' çalışmaları devam ediyor. 9 engelli 9 engelsiz toplam 18 kişinin katıldığı atölyeye konuk yazarlar katılarak kursiyerlere ders veriyor.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur Islam’ın da açılışına katıldığı, 'Türkiye’nin Yeni Yazarları' isimli ve 'Kitaplar Böyle Daha Güzel' sloganlı, engelli-engelsiz yazarlar atölyesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Görme, işitme, bedensel engelli ve engelli olmayan bireylerden oluşan yeni yazar adaylarının heyecanları gözden kaçmıyor. Kör Öyküler kitabı yazarı Halis Kuralay, Insan Okursa Kitabı yazarı Ismail Öz, Ses Dilinin Gücü kitabı yazarı Cihan Okuyucu, Yeni Şafak gazetesinden Ayşe Okuyucu, Star gazetesinden Gülcan Tezcan, yazar Aliye Yücel, Naime Erkovan, Sadık Yalsızuçanlar, Ismail Öz, Serdar Akça, Fatih Andı ve Ayşe Büşra Erkeç engelli-engelsiz yazarlık atölyesine katılarak kursiyerlere ders verdi.
 
Kitap yazacak kişinin çok kitap okuması gerektiğini ifade eden yazarlar, seçilecek konulardan yazım diline kadar birçok önemli bilgileri kursiyerlerle paylaştı. Kursiyerler de gelen konuk yazarlara yazdıkları kitapları ile ilgili sorular sorarak bilgi aldı. Yazarlık atölyesi bitiminde 'Altın Kalem Ödülleri' isimli engelli-engelsiz grupların yazdıkları öyküler ile ilgili bir yarışma düzenlenerek ödüller verilecek. Proje bitiminde kursiyerlerin öyküleri görsel, kabartma ve işaret dili olmak üzere 3 versiyon halinde kitap olarak yayımlanacak. 
 
Öte yandan Istanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla da 'Otobüs Etkinlikleri' düzenlenecek. Bağcılar, Mecidiyeköy ve Üsküdar Meydanları'nda imza günleri düzenlenecek.