Hakkımda
Halis Kuralay, 1968’de Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde dünyaya geldi. 1986’da Büyük Çekmece Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümünü kazandı. Fakat 2 yıl sonra psikoloji bölümüne geçerek, 1992’de bu bölümden mezun oldu. Kasım 1991’de aynı üniversitede Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü’nde danışma elemanı ve tercüman olarak memuriyete başladı. Şubat 1993’te Milli Eğitim Bakanlığı’na İngilizce öğretmeni olarak atanan Kuralay, İstanbul’da bulunan bazı okullarda psikolojik danışmanlık, İngilizce öğretmenliği, müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı yaptı. Şubat 2005 ile Ocak 2012 arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Özel Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. Halen Aile ve Sosyal Politikalar, İstanbul İl Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.
Kitaplarım Hakkında
Ne Dediler?
Fati ile aynı sınıfta olmak ve onunla aynı sırada oturmak isterdim. Sınıf arkadaşım Fati ile konuşmak, yürümek, birlikte oynamak; benim daha akıllı, daha gerçekçi, daha olgun ve hayata daha hazır biri olarak yetişmeme yardımcı olurdu. Öğretmen olsaydım, Fati’nin benim sınıfımda olmasını isterdim. Fati ile birlikte aynı sınıfta olan öğrencilerim daha az bencil, daha çok dinleyen, daha işbirliğine önem veren, daha iyi insanlar olarak yetişme fırsatı bulurlardı. Her günün sonunda, ‘’Bugün sınıfta benimle birlikte, sınıfımdaki öğrencilerin gelişmesine yardımcı olan gizli bir yardımcım oldu. Onun adı Fati derdim. Evet Fati’yi tanımak ve onunla arkadaş olmak, beni derinden mutlu ederdi. Hayatımızda yer alan Fati’lerle birlikte olmak ve birlikte büyümek dileğiyle…
Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU
Bu kitap daha önce tam olarak göremediğimiz bir dünyanın kapısını aralıyor.Hikayeleri okuduğunuzda bir yerinde mutlaka kendinizi bulacaksınız….”Biz” diye başlarız konuşmalarımıza da, birbirimizi ne kadar tanırız, anlarız acaba? Bu kitap göremediğimiz bir dünyanın kapısını açıyor bize. Gerçek hikâyelerle ve samimiyetle…
İnci ERTUĞRUL-TRT Program Sunucusu
‘’Görmüyorum’’ der kör; hiç olmazsa kör olduğunu görecek kadar açıkgözdür. Gördüğünden fazlası olduğuna inanır. Gördüğü gibi değildir dünya; ötesi için ümit eder. Peki ya, göz göre göre kör kalan bizim gözlerimizi kim açar? Kör Öyküler, kendini açıkgöz sanan görürlere körlerin gönül aydınlığından ışıklar sızdırıyor. Gönül kapağımızı kaldırıyor.
Senai DEMİRCİ- Yazar
Bir kitap için yazılacak en olumlu cümle belki de “Hiç sıkılmadan okunacak…”ibaresidir. İşte Kör Öyküler tam da böyle…Bir solukta ve hiç sıkılmadan okunacak bir kitap…Kısa kısa; güldüren, gülümseten, düşündüren, şaşırtan ve bir sonrakini merak edeceğiniz bölümlerden oluşuyor. Gerçekten de elinizden bırakmak istemiyorsunuz.
Aliye Yücel-Yazar
Yaşım küçük olsaydı, Fati ile arkadaş olurdum. Işık olmadan ders çalışmayı, aynaya bakmadan saçını taramayı ve daha birçok şeyi nasıl öğrendiğini herkese anlatmasını isterdim. Arkadaşlarının oynadığı oyunlara katılmadığı zaman, Fati’ye üzülmemesini, aksine o oyuna katılabilmesi için arkadaşlarıyla beraber el ele verip çözüm aramasını söylerdim. Yaşadıklarımdan neyi öğrendim biliyor musunuz? İnsanlar çok iyiler. Kendim hakkında bilgi vermedikçe onlar benimle ilgili gerçekleri bilemiyorlar. O yüzden bilmeden benim üzülmeme neden oluyorlar. Ben Fati’ye bunları söyleyemedim. Fakat ben, söylemesem de Fati bunları elinizde tuttuğunuz kitaplarda anlatmış. O zaman, Fati ve engelli veya engelsiz bütün çocuklar; yani hepimiz hayat yürüyüşünde beraber olalım. Hep birlikte yürüyelim ve hepimiz mutlu olalım. Mutlu eden, mutlu olur; değil mi?
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı - Lokman AYVA